CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, April 2, 2009

KELUARGA SAKiNAH~

Salam....entry aku kali ni berkisar tentang keluarga...yang bahagia~huhu..
setiap orang pasti mengimpikan untuk mempunyai keluarga yg bahagia kan??itu tak dpat kite semua nafikan...tp malang bgi mereka yg tak dapat sumer nikmat neyh...ade insan yg beroleh harta kekayaan dunia namun kebahagiaan pula tidak dpt dikecapi.....n bagi insan cam kite yg memiliki kelebihan ni,perlu lah bersyukur...sebab ni merupakan nikmat pling besar diatas muke bumi ni....even untuk sementara sahaje....
Aku mempunyai seramai 10 orang ahli keluarga...8 orang drpdnyer adalah adek bradek aku,n of course aku adalah anak pling sulung dlm kluarga.cter sket sal pemily aku..sebagai anak pling sulung sekali,aku kene pegang tanggungjwb yg besar dlm keluarga selepas abi n umiku....tanggungjwb aku terhadap abi n umi...dan juge terhadap adek bradek aku...kdg2 aku mengeluh,kenape aku dilahirkan sebagai anak pertama,tidak anak kedua...keempat atau last...n aku sebenarnye jahil jika berpikiran centu...silap ari bulan aku tergolong dlm kalangan mereka yg tidak dpt menerima qadar Allah...nauzubillah~
Namun,bile aku sedar akan segalanyer,aku rse satu nur dlm diri aku...satu sakinah dlm jiwa n hati aku....aku rse bangge n subhanallah..! ni nikmat Allah yg pling besar untukku....Allah da bgi yg terbaik untuk aku...

Tanggungjawab aku untuk menjadi contoh kepada adek2 (except yg bju kunin tu...)merupakan satu amanah Allah kepada diriku~


Abi aku yg sukar benar untuk diambil gambarnyer....sekadar dr perspektif belakang tabir je...cewaah~



Umi n adek2 ( cam bese..except yg bju kunin tu...) adalah permta berlianku....n aku tak nak kehilangan mereka...mereka sumber inspirasi n khidupanku~ inilah keluarga yg sakinah...keluarga yg memberi kekuatan untuk terus berjuang n berjihad d jalan Allah~ dan meneruskan kehidupan sementara diatas muke bumi ini...


Adek2 aku yg comel2 belaka...kurniaan Tuhan Yang Maha Perkasa lagi Maha Esa~



Tym mengaji,akan bersama2 mengaji....memuji serta mengagungkan Allah...moga keluargaku ini tergolong dalam golongan keluarga yg sakinah wa rahmah...baiti jannati....yang benar2 mendapat keredhaan Allah....~


Firman Allah s.w.t...
"Wahai mereka yang beriman,peliharalah diri dan keluarga kamu daripada api neraka"
(surah At-Tahrim : 6)

Wednesday, April 1, 2009

kesibukan di pagi hari~

video

iRDiNA~

video

ni beby jagaan umi ku...nmenye irdina~....cumey ngat aku tgk....aku pling ske layan beby nih arr...huhu~