CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, May 6, 2009

HiDUP DiTERUSKAN~

tengah busan.tah pe2 tah aku nih.haha.

whew...alhamdulillah.kite bersyukur pde Allah ari ni sebb Dia masih mberi kite ksempatan untuk bnyawa lagi ari nih.hehe.tah bile kite akan mati.kite sendiri tdak tahu.pa pe pon,sentiasalah kite ingat pada kmatian kite.jgn terlalu terpengaruh dengan keseronokan dnia coz hidup ni sementare shje kat atas dunia.kite ni cam plakon la.kite berlakon di pentas dunia.kalo baik lakonan kite so baiklah jugak kat akhirat kelak.bgtulah sebaliknya....

dalam soal martabat manusia pulak,sifat kjadian kite sebagai manusia yg hidup kat atas muke bumi ni dgmbarkan dlm Al-Quran yang mulia didalam surah At-Tin ayat 5 yg bmksud,"Sesungguhnya telah Kami jadikan manusia dalam sebaik-baik ciptaan".Justeru jagalah martabat kite yg dah Allah beri kat kite di awal pciptaan kite ni.dengan cara mcm mne? dengan cara 'Amar Ma'ruf Nahi Munkar'.InsyaAllah.

erm..dengan bernyawa lagi aku ari nih so ley la aku mneruskan pnulisan blogku ini.dlm busan2 ni sampai tak tahu nak buat ape,tak salah untuk kite share pe2 ilmu ke,crite ke,pa pe je la kat dalam blog.asalkan ianya ley dkongsi n bguna kepada masyarakat.tol tak?

tak lame lagi aku bakal bergelar mahasiswa Universiti Sains Islam Malaysia (USIM).hehe.aku akan mndftar pada 23 Mei ni.InsyaAllah.selepas daripada ni aku akan sentiasa meng'update' blogku ini supaya boleh mnjadi tatapan rakan2 sumer n keluarga tentang pkembangan aku disana.baik buruk sikapku kat sane.cemerlang ke tak aku kat sane nanti.hehe.so,taderlah aku perlu bercrite 2 3 4 5 kali bile orang tanye,'ubay,cane ko kat USIM?'..'ubay,cane result exam sem pertama ko?'..'ubay,ubay,ubay.!!'..whew.penat telinge aku dengar taw.hehe.

ok.to be continue...

2 comments:

.:.nurhidayah.:. said...

salam.

usim will be next.
selamat BERJAYA.mesti ade hikmahnya ko masuk usim.jgn risau.

dgr ckp mak ayh ade berkatnya.

ubay,aku pelik ar,apsal update blog ko x appear kat blog aku,die still maintain post ko yg 2 bln lalu.napa ek?

k la.slamat wat persiapan utk ke usim.

a long way to go.ohohoho :)

a q i l a h said...

haha
budk USIM uh?
good luck la ok
n slamat blek ke n9 kmbali
untung2 ley jmpe pokya sll kn;))

huhu,ubay
ko nye blog mmg ade pr0b eh?
smpai skrg ak xley add
;p